Betöltés...

Tape-k

  1. 9% Kedvezmény
    Scantape 10 m x 3,8 cm
    Scantape 10 m x 3,8 cm
    Regular Price 4,77 EUR Special Price 4,34 EUR 4,13 EUR
  2. Hair clipper
    Hair clipper
    17,42 EUR 13,72 EUR
  3. Scissors
    Scissors
    15,09 EUR 11,88 EUR
oldalanként
72 termékek

Medical taping

Medical taping eszközeivel és technikájának segítségével egy adott izom funkcióját serkenthetjük. A tape fontos tulajdonsága, hogy a bőrhöz hasonló rugalmassággal rendelkezik, így biztosítva a megfelelő mozgásterjedelmet. Az testmozgás és izomműködés elengedhetetlen tényezők a mozgásszervi problémák kialakulásában és kezelésében. Az izomműködésnek pozitív hatása van a vérkeringésre, nyirokkeringésre és segít optimalizálni a testhőmérsékletet is. A nem megfelelő izomműködés számos egyéb megbetegedés okozója lehet.

Medical taping a gyógytornában

A gyógytornászok nagyon gyakran alkalmazzák a medical tapeing-et különböző izomsérüléseknél, túlterheléses sérüléseknél, mint például a teniszkönyök esetében, emellett fájdalom és gyulladáscsökkentő hatása miatt is jól bevált technika. A sportolóknál is előszeretettel használják, mert tartást biztosít az ízületeknek és fokozza az izomműködést.

EasyTape, CrossLinq, CureTape és más fajták

A FizioSupplies számos különböző típusú tape-t kínál, mindegyiknek megvan a saját előnye. Például, CureTape alkalmas az ideg- és idegfájdalmak csökkentésére, a mozgásterjedelem növelésére. A CrossLinq Cross Tape az adott pontokon fejti ki hatását, mint például trigger pontok, akkupunktúrás pontok, esetleges fájdalmas izomcsomók. Jobb energiaáramlást biztosit. RockTape, EasyTape és, Leukotape és Chattanooga a mindennapos használatra alkalmasak a gyógytornarendelőkben.

A medical tape előnyei

Az egyik legnagyobb előnye a medical taping-nek, hogy a rugalmasságának köszönhetően nem akadályozza a használóját. Úgy nyújt tartást, és támogatja az izomzatot, hogy közben nem akadályozza a pácienst/sportolót a szabad mozgásban- lehet szó akár testedzésről, úszásról. A tape négytől tíz napig rajtamarad a bőrfelületen, nedvesség és légáteresztő, ezáltal nem okoz problémát viselőjének. Továbbá a tape segít a fájdalom csökkentésében a feszes izmok ellazításában és segíti a nyirok- és vérkeringést.